Pagina's

maandag 1 juli 2013

Travel tips

Door Daniëlle

Voor het zuiden van het land is de zomervakantie al begonnen. Daarom vandaag een paar handige tips voor als je (met vriendinnen) op vakantie gaat. Ik ga dit jaar 8 dagen met mijn vriend naar Kos. Hiervoor ben ik ook al 3 keer met vriendinnen op vakantie geweest en daar heb ik van geleerd. Hier dus wat praktische tips om de voorbereidingen (en de vakantie zelf) goed te laten verlopen.
Jij en je vriendinnen
Houd contact met elkaar. Mijn vriendinnen en ik zitten allemaal op een andere school en wonen niet allemaal in dezelfde stad en daarom is het soms moeilijk om elkaar veel te spreken. Dit is natuurlijk wel belangrijk als je met elkaar op vakantie gaat. Daarom hebben wij met de vriendinnen een groepsapp en hierin kunnen we gewoon alle dingen bespreken. Voor echt belangrijke dingen komen we natuurlijk wel bij elkaar, want via zo’n app kan er wel eens miscommunicatie ontstaan ;-)

Inpakken
Checklist
Maak een checklist van tevoren dit is denk ik wel mijn belangrijkste tip. Niets is vervelender dan er op vakantie achter komen dat je niet alles hebt. Ga er niet van uit dat anderen wel alles meenemen, want zo hebben wij eens op vakantie gezeten zonder muziekboxjes en met maar één theedoek (ja, dat is iets waar je niet zo gauw aan denkt maar wat wel mee moet).

Niet volproppen
Stop je koffer niet te vol als je net zo bent als ik en nogal graag winkelt. Sowieso dat ik ga shoppen op vakantie en daar moet ik al rekening mee houden met het inpakken van mijn koffer (niet te zwaar, niet te vol).

Gewicht
Zo komen we meteen op gewicht. Check van tevoren hoeveel gewicht je in je koffer mee mag nemen en weeg je koffer ook als hij ingepakt is. Dit verschilt qua vliegmaatschappij en ik zat er niet zo gauw overheen, maar Anouk daarin tegen zat er niet ver vanaf, haha.

Plastic zakken
Neem plastic zakken mee. Ik ben niet zo iemand die mijn gedragen kleding gaat uitwassen op vakantie, dus ik stop mijn vuile was in plastic zakken. Als iets echt smerig is geworden heb je het toch liever niet tussen je schone kleding rondzwerven.

Kleding rollen
Om praktisch in te pakken kun je beter rollen dan vouwen. Zo nemen kleren minder plek in beslag en ik vind het nog overzichtelijker ook.

Wie neemt wat mee?
Spreek af wie wat meeneemt. Mijn vriendinnen en ik zijn niet zo moeilijk, waardoor we best dezelfde shampoo kunnen gebruiken. Ook tandpasta, douchegel, nagellak remover en scheergel kunnen we net zo goed verdelen. Ook spreken we af wie een stijltang, een föhn etc. meeneemt.

Breekbaarheid
We weten allemaal hoe breekbaar een make-up palletje kan zijn en we hopen bij een bestelling altijd maar dat het heel over komt. Pak daarom een oogschaduw palletje o.i.d. goed in en leg het bijvoorbeeld tussen je kleren, zodat de breek kans minimaal is.

De reis
Laagjes
Trek op de dag van je reis laagjes aan en je zware kleding. Ik zou bijvoorbeeld mijn slippers inpakken en sneakers aandoen, want sneakers zijn veel zwaarder voor in je koffer. Ook al is het op je vakantiebestemming minimaal 30 graden, daar boven in de lucht kan het best fris zijn. Daarom doe ik ook altijd een sjaal om en trek ik een jasje aan.

Belangrijke dingen
Neem al je belangrijke dingen die mee moeten in je handbagage mee. Je koffer moet je afgeven en je weet maar nooit wat er mee gebeurd. Stop dus belangrijke dingen als je oplader, medicijnen, dingen waar je echt niet zonder kunt in je hand bagage. Wat ik vorig jaar geleerd heb is dat het ook erg verstandig is om je sieraden mee te nemen in je handbagage. Ik had dit in de ruimbagage gestopt, alles was weg en niets werd vergoed.

Vloeistof
In je handbagage mag je geen grote hoeveelheden vloeistof meenemen. De norm is in totaliteit 1 liter en in verpakking van 100 ml. Dit moet dan in een doorzichtig afgesloten zakje zitten. Wil je dus iets van handcrème meenemen zorg dan dat je test- of kleine verpakkingen hebt.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben en fijne vakantie alvast!

Liefs,
Daniëlle

3 opmerkingen:

  1. Super handig zeg! Krijg spontaan zin in vakantie (goed... wanneer heb je daar geen zin in)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tips! :) Ik vind het altijd heel moeilijk om te kiezen wat ik wel en niet moet meenemen..

    BeantwoordenVerwijderen